Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/4138401

Blog

A jakuzzi szűrők tisztítása

Szászi Mónika
2022.05.09 11:32
A jakuzzi szűrők tisztítása

Víztisztítás

A saját jakuzzi tökéletes módja a lazításnak és a kikapcsolódásnak. A tökéletes élmény záloga a kristálytiszta víz. Akárhányszor használjuk a medencét a testünkön lévő testápoló, smink, hajápolási termékek bele kerülnek a vízbe. A medence használata előtti tusolással tudjuk csökkenteni a szennyeződés mértékét.

A jakuzzi vízének karbantartása során az egyik legkritikusabb rész a szűrő. A szűrőfilter feladata, hogy eltávolítson minden olyan szennyeződést, ami hatással van a víz minőségére. A szűrőfilter egy idő után jelentős mennyiségű szennyeződést képes felfogni. Fontos tudni, hogy egy piszkos, lerakódásokkal telítődött szűrő nem képes ellátni a feladatát. A szennyeződött, vagy elhasználódott szűrő használata esetén a jakuzzi vize olajossá, szennyezetté válik. A túl szennyezett víz lerövidíti a jakuzzi élettartamát.

Szűrő karbantartása, tiszítása

 

A kulcsszó a rendszeresség, következetesség. Válasszunk ki hetente egy napot, amikor kivesszük a szűrőt és eltávolítjuk a lerakódott szennyeződéseket. Ez csak egy gyors tisztítás. Törekedjünk a szűrő redőiben lerakódott szennyeződések minél tökéletesebb eltávolítására.

 

A tisztítás történhet a tusolófej segítségével, slaggal, vagy egy speciális eszközzel, melyről itt több információt kaphat.

Nem ajánlott magasnyomású mosó használata, a szűrőfilter sérülésének elkerülése érdekében. A mosást követően szárítsuk meg a szűrőt mielőtt visszahelyeznénk a helyére.

A hetent történő gyorstiszítás mellett havonta vagy, ha szükséges gyakrabban tisztítsuk meg alaposan a szűrőfiltert. Kövessük a következő lépéseket:

 

 

  • Oldjuk fel a szűrőtisztító folyadékot a megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával a speciális tartályban, vagy erre alkalmas edényben.

  A szűrő tisztítására alkalmas tartályokat itt   találja. 

                                  

  • Kapcsolja ki a medencét, áramtalanítsa! Soha ne használja a medencét szűrő nélkül. Kövesse a használati útmutatóban leírtakat!

  • Vegye ki a filtert a medencéből és távolítsa el a látható szennyeződéseket a ráncokból is.

  • Helyezze a szűrőfiltert a tartályba, zárja le! Fontos, hogy a szűrőt teljesen ellepje a tisztító folyadék.  

  • Hagyja állni legalább egy éjszakán keresztül!

  • Vegye ki a szűrőt a folyadékból és mossa ki alaposan!

  • Helyezze vissza a szűrőt a medencébe!

  • Élvezze a tiszta, szűrt vizet a jakuzzijában!

 

A medence használata közben ügyeljen a víz keménységére, ellenőrizze rendszeresen. A vízkő lerakódása megrövidíti a szűrőfilter élettartamát.

 

Az elhasználódott, régi szűrőt cserélje ki! A rossz minőségű szűrő nem képes megszűrni a medence vizét. Gyakrabban kell cserélni a jakuzzi vizét, rosszabb esetben csökken a medence élettartama.

 

A megfelelő szűrőt itt választhatja ki!